Mancare gatita
Vrei o reteta speciala de friptura? Incearca sa prepari carnea de porc la cuptor, impreuna cu prune. Este o reteta care merita incercata. In plus, daca ai musafiri la masa, in mod sigur vor fi impresionati.
Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.
De la bunicile noastre am invatat ca se poate prepara o mancare gustoasa din cele mai neasteptate ingrediente, iar rezultatul este de cel mai multe ori delicios, dar mai ales sanatos. Renunta la mancarurile tip fast-food si prepara retete din ingrediente culese chiar de tine din gradina bunicii.
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.
Un preparat ideal pentru zilele de post, simplu de pregatit, dar satios si gustos, orezul cu legume in stil chinezesc este alegerea potrivita pentru o cina in familie cand caldura de afara nu-ti permite sa petreci foarte mult timp in bucatarie.
In perioadele de post, atentia noastra se indreapta catre legume. Fie ca folosesti legume proaspete sau congelate, aceasta tocanita este la fel de savuroasa. In plus este foarte sanatos sa mai renuntam din cand in cand la carne, nu?
Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.
Reteta este una traditionala din sudul Italiei, extrem de simplu de pregatit, insa incarcata de arome italienesti: o combinatie savuroasa de mozzarella, parmezan, busuioc si putin usturoi. Pregateste acest fel de mancare si intreaga familie va fi cu siguranta incantata.
Dovleceii se gasesc pe tot parcursul anului dar luna iunie este cea mai buna pentru dovleceii romanesti crescuti in gradina. Prepara o reteta rapida, simpla si gustoasa cu dovlecei si legume de sezon.
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Caisele au proprietati antioxidante, scad colesterolul rau, ajuta in digestie, elimina grasimile si detoxifiaza colonului. Cel mai bun mod de a le cosuma este in varianta naturala, insa sunt la fel de sanatoase si in mancaruri. In plus, vor da mancarurilor tale o aroma deosebita.
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Tochitura ardeleneasca a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal).
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).
De Paste, gateste-le celor dragi ceva special. In loc de obisnuitul drob de miel incearca o musaca delicioasa, cu influente marocane. Crusta speciala din iaurt cu menta si patrunjel merge de minune cu carnea grasa de miel, dulceaga si bine condimentata.
Astazi iti propunem o reteta deosebita pentru ziua de Florii, somon pe pat de orez salbatic! Somonul este foarte hranitor si poate fi servit oricand, in plus, alaturi de orezul salbatic in mod sigur va face deliciul mesei de pranz, alaturi de cei dragi.
Duminica Floriilor este un bun prilej pentru a petrece timpul in familie, servind cateva preparate special facute pentru aceasta zi. Iti propunem sa incerci si aceasta reteta de pilaf cu peste sarat, este un adevarat deliciu culinar.
Daca obisnuiesti sa consumi risotto insa te-ai saturat de acelasi gust, incearca acum o varianta putin mai exotica, folosind orz in combinatie cu ardei gras. Adauga si ciuperci si noi te asiguram ca vei obtine un adevarat deliciu!
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Iata o reteta delicioasa care te va ajuta sa tii gripa departe: tajine de pui cu lamai murate. Nu este o reteta complicata, insa trebuie foarte multa atentie pentru ca aceasta mancare sa nu iasa prea acra sau prea amara. Asadar, hai sa incercam sa preparam ceva gustos si hranitor.
O alternativa absolut delicioasa la clasica musaca este cea cu spaghetti. Daca n-ai incercat pana acum aceasta reteta te sfatuim sa nu mai stai pe ganduri. Musacaua de spaghetti se serveste rece si are un gust desavarsit, dar mai ales un aspect inedit.
Zacusca este o conserva ce nu trebuie sa va lipseasca din camara, iar pentru ca suntem in post, va recomandam o zacusca de fasole boabe, ideala atat pentru a fi conservata pentru iarna, cat si pentru consumul imediat.
Iata o mancare numai buna pentru perioada postului. Aceasta mancare de mazare cu morcovi este dulce, savuroasa si poate fi servita simpla, cu cateva felii de paine prajita, sau ca garnitura. Este excelenta si pentru acele zile in care nu stii ce sa gatesti sau nu ai timp.
Nautul este o leguma o plina de proteine si nutrienti. Feniculul caramelizat se imbina perfect cu aroma nautului, maslinele suculente, zeama de lamaie si portocale, iar garnitura de couscous completeaza preparatul.
Daca nu stii ce sa prepari in perioada postului, noi iti propunem sa incerci tocana de legume cu ciuperci. Tocana de legume este numai buna daca vrei sa mananci ceva sanatos si usor de facut, in plus, aroma ciupercilor ii va da un gust aparte.
Conopida este una din legumele preferate de toamna, gratie lejeritatii cu care se gateste si multitudinii de preparate culinare la care aceasta se preteaza. Astazi iti oferim o delicatesa pentru simturi, un gratin de conopida cu smantana cremoasa si parmezan aromat!
In bucataria frantuzeasca exista tot felul de preparate care mai de care mai apetisante, preparate din alimente care, la prima impresie, par sa nu se potriveasca. Insa nu mare iti va fi mirarea cand vei gusta un preparat precum aceasta conopida frantuzeasca.