Friptura de porc cu prune

Friptura de porc cu prune

Vrei o reteta speciala de friptura? Incearca sa prepari carnea de porc la cuptor, impreuna cu prune. Este o reteta care merita incercata. In plus, daca ai musafiri la masa, in mod sigur vor fi impresionati.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • pruna6 bucati
  • vin rosu250 ml
  • sare1 lingurita
  • otet de mere1 lingura
  • gem200 g
  • suc de portocale250 ml
  • muschi de porc1 kg
Preparare

Pentru sos:

250 ml vin rosu
250 ml suc de portocale
1 lingura otet de mere
1 lingurita sare

Pentru friptura:

1 kg muschi de porc
6 prune
200 grame gem de prune

Preparare:

Ingredientele pentru sos se amesteca iar separat se aseaza muschiul de porc intr-un vas de iena. Cu ajutorul unei seringi de bucatarie se injecteaza sosul obtinut in muschiul de porc apoi se tine la rece o ora.

Muschiul de porc se scoate din frigider si se pune pe gratar cca. 20 - 25 de minute iar la final se unge cu gem de prune si se mai lasa cca. 1 minut pe ambele parti.

Prunele se spala si se taie in jumatati apoi se pun si ele pe gratar cca. 5- 6 minute iar la final se ung si ele cu putin gem dupa care se mai lasa cca. 1 minut pe foc.

Muschiul de porc se taie in felii si se serveste impreuna cu bucatile de prune.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
cel mai nou trend...sinuciderea
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere