Mancare de mazare cu morcovi

Iata o mancare numai buna pentru perioada postului. Aceasta mancare de mazare cu morcovi este dulce, savuroasa si poate fi servita simpla, cu cateva felii de paine prajita, sau ca garnitura. Este excelenta si pentru acele zile in care nu stii ce sa gatesti sau nu ai timp.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- mazare500 g
- morcov2 bucati
- ulei de floarea-soarelui3 linguri
- marar1 legatura
- sare0
- piper0
- pasta de tomate2 linguri
- faina2 linguri
Preparare
Ceapa tocata si morcovul curatat si spalat, taiat in rondele grosute, se pun impreuna intr-o cratita.
Ca o observatie â nu e nevoie sa folositi ceapa rosie, eu mi-am trimis sotul la cumparaturi si i-am spus sa imi aduca ceapa rosie (cand am facut fasolea) â el mi-a adus un sac si acum trebuie sa o folosesc !Ceapa si morcovul, peste care punem o lingurita de sare, se calesc cu 2-3 linguri de ulei.
Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba morcovul.
Se adauga mazarea si se completeaza cu apa calda, atat cat sa o acopere, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine â nu va dura mai mult de cinci minute, mazarea fierbe foarte repede.
Faina se omogenizeaza cu pasta de rosii, la nevoie se adauga cateva picaturi de apa.
Se adauga in oala care fierbe amestecand constiincios, se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper (eventual si zahar, daca se doreste) si se presara mararul. Mancarica e gata.
Mancare de mazare cu morcovi de la www.retetecalamama.ro
Urmariti retetecalamama.ro si pe Facebook!

Sursa foto: www.retetecalamama.ro
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"it takes more than desire to win!"