Retete de post
Regimul cu preparate de post este cel care se bazeaza pe eliminarea completa a produselor de origine animala, precum carnea, pestele, ouale si produsele lactate.
Beneficiile acestui regim asupra organismului sunt nenumarate, incluzand supunerea organismului la un efort mai mic de digestie, detoxifierea organismului si diminuarea riscului aparitiei unor afectiuni, precum hipercolesterolemia, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si cancerul de colon.
Legumele si fructele din meniul zilnic al unei persoane care tine post contin o cantitate mare de antioxidanti, care sunt de un real folos in lupta cu cancerul, cu afectiunile cardio-vasculare sau imbatranirea precoce.
Retete Retete de post
Iata o reteta de supa inedita, ceheasca, care va fi pe placul chiar si celor mai mofturosi membri ai familiei. Este usor de preparat, nu necesita mult timp si nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ti-e pofta de o salata sanatoasa, dar te-ai saturat de retele simple? Astazi iti propunem o salata cu castraveti, ridichi si dressing de mustar, ceea ce transforma aceasta portie de sanatate intr-un adevarat rasfat al simturilor.
Este sezonul salatelor si a mancarurilor sanatoase, iar astazi iti propunem sa incerci o reteta inedita: o salata vesela. Se prepara usor si rapid si este foarte hranitoare. Totodata, aceasta salata iti va da un plus de energie si optimis pentru intreaga zi.
In sezonul cald ne putem bucura de bogatia vitaminelor din fructe si legume, iar cel mai usor de preparat sunt salatele. Foarte sanatoase si la indemana oricui, ele pot fi servite simple sau pot insoti preparatele la gratar.
Iata o reteta inedita: pizza vegetariana taiata in forma de morcovi. Este un preparat inedit, in culori vii, care in mod sigur va infrumuseta orice masa in aceasta perioada. Este ideala pentru persoanele care tin post, dar doresc sa opteze pentru ceva diferit.
Iata o reteta inedita, combinatia dintre somon, varza kale si orez fiind o adevarata experienta culinara. Gustul dulce al somonului se imbina perfect cu gustul dat de verdeata, iar daca nu vrei sa se simta foarte mult pestele, poti adauga mai multe verdeturi.
Daca vrei sa prepari ceva deosebit pentru tine si cei dragi, iti propunem sa incerci aceasta prajitura de ciocolata in trei straturi. Este un desert usor, delicios, ce poate fi servit si in perioada postului. Vei innebuni dupa gustul cremos, imbogatit cu alune caju.
Bucura-te de savoarea primaverii in farfuria ta si de o infuzie binevenita de vitamine. Aceasta salata va fi o bucurie pentru intreaga familie. Dulceata morcovului si a merelor se completeaza atat de bine cu ridichile crocante! Pofta buna!
Sparanghelul este o sursa foarte buna de potasiu si are un continut bogat in minerale, ceea ce il face un important aliat in lupta impotriva diferitelor boli. Salata de sparanghel si menta este deosebita si poate inlocui cu usurinta orice masa, mai ales ca suntem in postul Pastelui.
Aceasta salata poate fi servita oricand in timpul zilei, simpla, sau ca garnitura pentru diferite mancaruri. Daca vrei sa prepari ceva inedit, care sa-i incante pe cei dragi, salata de telina, ridichi si nap este ideala.
Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!
Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si ajuta organismul sa absoarba nutrientii din hrana. Salata de avocado cu rosii te va mentine satula si sanatoasa in zilele de post.
Salata de orez se pregateste usor si este foarte sanatoasa. Se poate servi calda sau rece, in post sau intr-un regim normal dar, in orice varianta ati prefera, va sugeram sa o consumati cu sosul recomandat de noi.
Spanacul este foarte sanatos pentru organism si poate fi preparat in diferite feluri, fara sa-si piarda din proprietati. Daca vrei sa incerci o salata inedita, incearca aceasta reteta de spanac cu otet balsamic si ceapa caramelizata.
Humusul este foarte sanatos si poate fi consumat oricand in timpul zilei, in special la micul-dejun, alaturi de paine prajita. Poate fi preparat in diferite feluri, astfel incat sa fie pe placul tuturor persoanelor din famile.