Salata de spanac, otet balsamic si ceapa

Salata de spanac, otet balsamic si ceapa

Spanacul este foarte sanatos pentru organism si poate fi preparat in diferite feluri, fara sa-si piarda din proprietati. Daca vrei sa incerci o salata inedita, incearca aceasta reteta de spanac cu otet balsamic si ceapa caramelizata.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • spanac1 legatura
  • ulei de masline2 linguri
  • otet balsamic2 linguri
  • sare1 lingurita
  • piper1 praf
  • ceapa rosie1 bucata
  • zeama de lamaie1 lingura
Preparare

Spanacul se spala si se aseaza intr-un bol. Ceapa se curata, se spala, se taie rondele, dupa care se adauga putina sare si se pune pe foc, in ulei de masline, pana cand capata un aspect caramelizat. Se adauga otetul balsamic si se mai tine la foc pana cand ceapa capata aspectul dorit.

Cat timp sunt inca calde, uleiul de masline si ceapa se adauga peste spanac, dupa care se presara putina sare si piper si se amesteca. La final se adauga zeama de lamaie si ulei de masline (daca mai este necesar). Se mai amesteca o data, dupa care salata este gata pentru a fi servita.

Recomandari