Ciuperci umplute cu creier

Ciuperci umplute cu creier

Un aperitiv original si foarte gustos! Ciupercile umplute cu creier sunt usor de preparat si o combinatie rafinata, inedita. Pentru cei care nu prefera creierul se pot umple si cu carne de vita. Se servesc fierbinti, cu verdeata.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  revelion  onomastica  
Ingrediente
  • ciuperci12 bucati
  • ou1 bucata
  • unt50 g
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • pesmet1 lingura
  • creier vitel1 bucata
  • patrunjel verde0
Preparare

Ciupercile se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza.

Piciorusele ciupercilor se spala bine, se taie bucatele mici si se prajesc intr-o tigaie impreuna cu 1 lingura de unt pana se inmoaie bine.

Creierul se fierbe 20 de minute in apa sarata, apoi se curata de pielita, se zdrobeste si se freaca bine cu oul batut, apoi se adauga ciupercile prajite, pesmetul, patrunjelul, piperul si putina sare.

Se umplu palariile ciupercilor cu amestecul obtinut, se dau la cuptor 20 de minute.

Se presara putin piper la sfarsit.

Tips

Se servesc fierbinti, cu verdeata.

Recomandari