Maioneza de post

Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!
Recomandat pentru Evenimente
postRecomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- mustar2 linguri
- ulei de floarea-soarelui150 ml
- sare0
- apa150 ml
- faina2 linguri
- zeama de lamaie2 linguri
Preparare
Punem la fiert 100ml apa iar in restul de apa dizolvam faina. Cand apa da in clocot, adaugam faina dizolvata si amestecam bine.
Lasam sa dea cateva clocote si sa se lege exact ca o budinca, dupa care o lasam 15 minute la rece. Adaugam mustarul, apoi zeama de lamaie si amestecand incontinuu, incorporam uleiul, putin cate putin.
Adaugam sare dupa gust. Se poate folosi in orice combinatii, inlocuind cu succes, maioneza clasica din oua.
Reteta recomandata de www.bucataras.ro