Specific romanesc
Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.
Nicio masa de sarbatoare nu este completa fara cozonacul rumen, pufos si aromat. Pregateste chiar tu in casa cozonacii si te vei bucura de mireasma si gustul copilariei, din nou in casa ta. Pofta buna!
Drobul este un preparat traditional pe masa de Paste insa il poti pregati in diverse forme. Iata o reteta delicioasa de minidrob de miel in prapur. Ve fi mai aspectuos si mai usor de mancat in aceasta forma. Pofta buna!
O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!
Gogosile de post sunt categoric cele mai bune gogosi pe care le-am mancat vreodata! Cu atat mai mult cu cat mirosul ce mi-a invadat casa si sufletul mi-a amintit de bunica, de dragostea ei nemarginita ....
Astazi am pentru voi o reteta draga, o papara cu ardei, facuta cu ardei capia proaspat culesi si cu oua de tara de la gaini ce alearga fericite prin curte. Am trisat putin si le-am asezonat cu chilli si verdeturi italiene, dar asta nu a facut decat sa dea un plus de gust si de aroma.
Dulceata de afine este o minunatie pe care trebuie sa o incerci. Se pregateste simplu si, peste iarna, va fi un deliciu pentru toata familia. Este ideala pentru clatite, papanasi si alte deserturi. Pofta buna!
Iata o reteta de maioneza de post, ideala pentru a fi folosita la prepararea diferitelor mancaruri sau salate. De acum nu mai trebuie sa iti faci griji ca nu poti folosi maioneza, fara a incalca postul Pastelui. Este simplu si rapid de facut!
Salata de orez se pregateste usor si este foarte sanatoasa. Se poate servi calda sau rece, in post sau intr-un regim normal dar, in orice varianta ati prefera, va sugeram sa o consumati cu sosul recomandat de noi.
In perioada postului laptele de vaca se poate inlocui cu cel de soia, care poate fi folosit pentru a prepara smantana de post. Aceasta smanatana poate fi folosita la diferite preparate, fara a se simti diferenta fata de cea adevarata.
Daca iubiti clatitele, atunci cu siguranta va va placea aceasta reteta delicioasa de clatite cu halva. Va vor face zilele de post mult mai delicioase. Unde mai pui ca halvaua este si consistenta si foarte hranitoare!
Placinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi, fiind potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, la onomastica sau in zilele de post. Sucul de rosii da un colorit aparte blatului de placinta, pastrand acelasi gust delicios.
Daca vreti sa va bucurati de gustul mustului chiar si dupa ce sezonul acestuia a trecut, va invitam sa pregatiti un sirop din must pe care il puteti conserva si consuma chiar si peste cateva luni. Absolut delicios!
Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.
Vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios? Tarta cu prune si caramel este ideala in orice moment al zilei. Relativ usor de preparat, tarta va deveni cu siguranta desertul preferat chiar si al celor mai mofturosi din familie.
Este o dulceata inedita, pe care sigur nu o vei gasi in alta parte. Practic, savoarea dulcetii este data de lamaie si zaharul vanilat, iar gustul aminteste putin de ananas. Pentru a o prepara aveti nevoie de unul sau doi dovlecei batrani, cei tineri nu fac dulceata la fel de buna.
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Gutuile nu sunt preferate de toata lumea, dar atunci cand sunt caramelizate, sau sub forma de dulceata, aproape nimeni nu le poate rezista. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta delicioasa de tarta cu gutuil in sirop de zahar si vanilie.
De la bunicile noastre am invatat ca se poate prepara o mancare gustoasa din cele mai neasteptate ingrediente, iar rezultatul este de cel mai multe ori delicios, dar mai ales sanatos. Renunta la mancarurile tip fast-food si prepara retete din ingrediente culese chiar de tine din gradina bunicii.
Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"