Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide

Cozonac cu cacao, ciocolata si stafide

Nicio masa de sarbatoare nu este completa fara cozonacul rumen, pufos si aromat. Pregateste chiar tu in casa cozonacii si te vei bucura de mireasma si gustul copilariei, din nou in casa ta. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
    Preparare

    Din drojdie, o lingura zahar, putin lapte si 2-3 linguri faina facem o maia pe care o lasam la dospit. Punem faina cernuta intr-un bol. Adaugam maiaua dospita, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, esentele si coaja de lamaie si portocala. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin untul topit.
    Lasam la dospit circa o ora.
    Impartim aluatul in patru, ungem masa cu ulei si intindem dreptunghiurile de aluat.
    Amestecam albusurile zaharul,cacao, ciocolata rasa si stafidele. Intindem pe dreptunghiurile de aluat.

    Vezi ingredientele si reteta completa pe www.caietulcuretete.com

    Recomandari