Specific romanesc

Inghetata de prune
Inghetata de prune

Vara este anotimpul in care suntem dornici sa incercam preparate gustoase, simple si cat mai racoritoare. Si ce poate fi mai bun decat o inghetata preparata in casa, cu fructe de sezon? Va recomandam inghetata cu prune: un deliciu atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!

Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde
Reteta moldoveneasca: Salata de fasole verde

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Placinta Domnitei Pia
Placinta Domnitei Pia

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Tocanita de ardei copti si vinete
Tocanita de ardei copti si vinete

In perioadele de post, atentia noastra se indreapta catre legume. Fie ca folosesti legume proaspete sau congelate, aceasta tocanita este la fel de savuroasa. In plus este foarte sanatos sa mai renuntam din cand in cand la carne, nu?

Piept de pui Von Brukenthal
Piept de pui Von Brukenthal

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Smoothie de coacaze
Smoothie de coacaze

Doresti sa servesti ceva gustos si racoritor intr-o zi calduroasa de vara, dar nu vrei sa petreci prea mult timp in bucatarie? Iata o reteta de smoothie de coacaze, simplu si rapid de facut, numai bun de servit la orice ora din zi.

Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)
Reteta moldoveneasca: Dresala (Sarbusca)

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Salata pentru copii - fata de clovn
Salata pentru copii - fata de clovn

Iata un mod distractiv si placut prin care sa-i faci pe cei mici sa manance sanatos. Prepara o salata `vesela` iar micutii tai in mod sigur vor fi entuziasmati. Aceasta salata este ideala si pentru zile de nastere sau onomastici.

Mancare de dovlecei cu ardei verde
Mancare de dovlecei cu ardei verde

Dovleceii se gasesc pe tot parcursul anului dar luna iunie este cea mai buna pentru dovleceii romanesti crescuti in gradina. Prepara o reteta rapida, simpla si gustoasa cu dovlecei si legume de sezon.

Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii
Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Tochitura ardeleneasca
Tochitura ardeleneasca

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Tochitura ardeleneasca a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal).

Salata de oua cu leurda
Salata de oua cu leurda

Daca v-au mai ramas oua de la masa de Paste, avem pentru voi o reteta gustoasa si aromata, de primavara. Salata de oua cu leurda si ceapa verde este savuroasa si usoara, perfecta pentru dieta de dupa sarbatori.

Pasca rapida fara aluat
Pasca rapida fara aluat

Vreti sa faceti o pasca, dar va sperie timpul pe care trebuie sa-l acordati? Cu siguranta o sa va indragostiti de reteta asta, e cea mai rapida si totodata cea mai gustoasa pasca pe care am mancat-o vreodata!

Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie
Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta Stufat de miel la tigaie a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat).

Somon pe pat de orez salbatic
Somon pe pat de orez salbatic

Astazi iti propunem o reteta deosebita pentru ziua de Florii, somon pe pat de orez salbatic! Somonul este foarte hranitor si poate fi servit oricand, in plus, alaturi de orezul salbatic in mod sigur va face deliciul mesei de pranz, alaturi de cei dragi.

Pilaf cu peste sarat
Pilaf cu peste sarat

Duminica Floriilor este un bun prilej pentru a petrece timpul in familie, servind cateva preparate special facute pentru aceasta zi. Iti propunem sa incerci si aceasta reteta de pilaf cu peste sarat, este un adevarat deliciu culinar.

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`
Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu
Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu

Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.

Pasca traditionala
Pasca traditionala

De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Recomandari