Costite de miel la cuptor cu sos de vin rosu

Iata o reteta de costite de miel la cuptor, cu sos de vin rosu. Este excelenta pentru ziua de Paste, in plus, cei dragi in mod sigur vor fi incantati de un asemenea preparat. Costitele de miel cu sos de vin pot fi servite simple sau cu o garnitura de legume.
Recomandat pentru Evenimente
pasteIngrediente
- unt25 g
- vin rosu300 ml
- usturoi uscat1 catel
- ulei de masline4 lingurite
- rozmarin1 lingurita
- cimbru0
- sare0
- piper0
- zahar brun2 lingurite
- usturoi verde1 legatura
- ceapa rosie1 bucata
- faina2 linguri
- ceapa verde1 legatura
- costite de miel6 bucati
Preparare
Pentru sos:
300 ml vin rosu
25 g unt
1 ceapa rosie
1 catel de usturoi
2 linguri rase de faina
2 lingurite rase de zahar brun
1 lingurita de rozmarin
Preparare:
Se pregatesc costitele de miel, se dau cu sare, piper si se stropesc cu putin ulei de masline, dupa care se pune peste ele o folie transparenta si se lasa circa 30 de minute la rece.
Ceapa si usturoiul se spala si se toaca marunt si se aseaza intr-o tava ce trebuie unsa cu putin unt si ulei de masline.
Costitele se scot de la rece si se aseaza peste verdeata tocata, se presara putin cimbru pentru a capata aroma, dupa care se baga la cuptor.
Dupa ce costitele s-au patruns, se adauga putin vin pentru aroma si fragezire iar apoi se mai lasa la cuptor pana ce capata aspectul dorit.
Separat pregatiti un vas pentru prepararea sosului de vin. Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc la foc mic, timp de cca. 10 min. Treptat se adauga faina si zaharul. Dupa ce toate acestea capata un aspect omogen, se da cratita la o parte de pe foc si se adauga vinul, amestecand in tot acest timp. Apoi se mai lasa la foc pana ce sosul va da in clocot 2-3 minute. La final se adauga putin rozmarin.
Sosul se serveste alaturi de costitele de miel.
Ca garnitura se poate opta pentru legume fierte.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare clipa..."