Pilaf cu peste sarat

Pilaf cu peste sarat

Duminica Floriilor este un bun prilej pentru a petrece timpul in familie, servind cateva preparate special facute pentru aceasta zi. Iti propunem sa incerci si aceasta reteta de pilaf cu peste sarat, este un adevarat deliciu culinar.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
florii  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel1 legatura
  • ulei de floarea-soarelui1 ceasca
  • vin alb2 cesti
  • orez1 ceasca
  • cod800 g
  • lime (lamaie verde)2 bucati
  • otet2 linguri
  • piper boabe0
Preparare

Orezul se alege, se spala bine si se caleste in ulei fierbinte. Treptat se adauga apa iar apoi se lasa la foc mic pentru a fierbe.

Pestele trebuie lasat cateva ore in apa cu otet pentru a se desara.

Separat se curata si se taie ceapa pentru a se pune la calit cu cateva linguri de ulei, apoi se adauga un pahar de vin alb. Se adauga cateva boabe de piper si se lasa in continuare la foc mic. Se ia pestele, se curata de oase si se pune sa fiarba in sosul cu ceapa.

Cand orezul este aproape fiert, se adauga sosul in care s-a facut pestele si se mai lasa putin la foc mic.

Se portioneaza si se serveste cald sau rece, alaturi de un pahar de vin alb.

Tips

Pentru decor se pot folosi cateva frunze de patrunjel sau lime.

Recomandari