Salata mediteraneana cu ceapa

Salata mediteraneeana este o bunatate de salata care poate fi devorata ca fel principal. Aceasta salata mediteraneana este hranitoare, sanatoasa si apetisanta. Salata mediteraneana este la fel de gustoasa daca inlocuiti salamul si branza, cu ton din conserva. Trebuie doar sa scurgeti bine tonul si
Ingrediente
- branza feta100 g
- castravete verde1 bucata
- ciuperci100 g
- rosie2 bucati
- salam100 g
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline6 linguri
- busuioc0
- sare0
- piper0
- paine2 felii
- otet de vin2 linguri
- salata1 bucata
- ceapa rosie1 bucata
Preparare
Se curata ceapa, ciupercile, se spala si se taie ambele felii subtiri;
Se curata usturoiul si se toaca, se spala rosiile si se taie cubulete de 2cm;
Se curata castravetele si te taie felii de 5mm grosime;
Feliile de salam se taie fasii.Se despart foile de salata, se spala, se curata si se scutura de apa;
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o cratita la foc potrivit si se caleste ceapa 5 min, se adauga ciupercile si usturoiul si se mai caleste totul 5 min, pana cand s-au inmuiat ciupercile. Se ia cratita de pe foc;
Se taie painea cubulete mici, care se rumenesc intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei ,apoi se lasa sa se raceasca;
Uleiul ramas se amesteca cu otet, sare si piper, pana cand se obtine un sos de salata legat;
Se spala busuiocul si se curata de apa, se zdrobeste branza, se amesteca intr-un castron rosiile si castravetele, salata verde si busuiocul;
Deasupra se presara salamul, branza, amestecul de ciuperci si painea. Se toarna sosul deasupra si se mai amesteca o data.
Tips
Incearca si urmatoarea reteta de salata: Salata mediteraneana .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"personalitatea este pentru om ceea ce este parfumul pentru o floare"