Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii

Reteta olteneasca: Gulii umplute Steaua Dunarii

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • marar0 dupa gust
  • ulei de masline0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana200 g
  • orez50 g
  • gulie6 bucati
  • carne tocata500 g
Preparare

Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale).

Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.

Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.



Reteta `Gulii umplute` a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Recomandari