Compot de fructe

Compot de fructe

Putem folosi pentru acest compot de fructe, coarne, prune, pere, struguri si multe alte fructe. Avantajul acestei retete de compot de fructe este ca se prepara compotul pentru a fi consumat pe timpul iernii. Vom pastra astfel prin compot prepararea de compot de fructe cate ceva din bogatia de

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Ingrediente
  • zahar50 g
Preparare

Se pun fructele curatate de codite si samburi, dupa caz si spalate, intr-un vas mare, peste care se presara putin zahar (50 g la 1 kg de fructe) si se lasa acoperite timp de 2-3 ore;

Se aranjeaza fructele ordonat in borcane, se toarna deasupra siropul si se inchid borcanele cu celofan sau capace;

Apoi se aseaza borcanele intr-un vas cu apa calda si se fierb in bain-marie timp de 30-45 de minute, fara sa se agite, pentru ca zeama sa ramana limpede.

Tips

Daca adaugam si cateva felioare de lamaie va fi mai sanatos si mai aromat; Pentru compotul de prune mai ales adaugam cateva cuisoare si un praf de scortisoara. Cititi si reteta de Compot dietetic de cirese, visine, coarne sau prune .

Recomandari