Somon pe pat de orez salbatic

Somon pe pat de orez salbatic

Astazi iti propunem o reteta deosebita pentru ziua de Florii, somon pe pat de orez salbatic! Somonul este foarte hranitor si poate fi servit oricand, in plus, alaturi de orezul salbatic in mod sigur va face deliciul mesei de pranz, alaturi de cei dragi.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
florii  
Ingrediente
  • lamaie4 felii
  • somon4 fileuri
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • sare1 lingurita
  • orez400 g
  • sos de soia2 linguri
  • apa1 l
  • piper verde1 lingurita
  • fasole verde1 conserva
  • sos de peste2 linguri
Preparare

Orezul salbatic se spala in prealabil in 2-3 ape pentru a elimina excesul de amidon, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa fara sare (sosurile adaugate ulterior contin deja multa sare). Orezul se pune in apa dupa ce aceasta a devenit calduta.

Se respecta timpii de fierbere ai orezului salbatic, iar dupa ce a fiert, se da vasul deoparte, se adauga cele 2 lingurite de sos de soia si cele 2 lingurite de sos de peste, amestecand usor.

Fileurile de somon se spala, se tamponeaza usor cu un servet de bucatarie, apoi se condimenteaza cu putina sare si piper verde si se pun la prajit in uleiul foarte incins.

Somonul e gata relativ repede, asa ca se intoarce pe cealalta parte si cand devine auriu crocant, se scoate pe o farfurie cu servet absorbant in ea.

Se aseaza pe farfurii un pat de orez salbatic, apoi fileul de somon si langa acesta 2-3 linguri de fasole verde din conserva. Langa fileuri se aseaza cate o felie de lamaie.

Recomandari