Pasca traditionala

Pasca traditionala

De pe masa de Paste nu trebuie sa va lipseasca pasca traditionala. Aluatul pufos si umplutura de branza cu stafide vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Pregatiti pasca din timp si taiati-o rece, exact in momentul in care o serviti.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar250 g
  • lapte220 ml
  • ou9 bucati
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • drojdie25 g
  • sare1 praf
  • esenta rom0 dupa gust
  • stafide50 g
  • esenta de vanilie0 dupa gust
  • branza de vaci250 g
  • faina500 g
  • coaja rasa de portocala0 dupa gust
  • coaja rasa lamaie0 dupa gust
Preparare

Ingredientele pe categorii:

  • pentru aluat:

    1/2 kg faina
    4 galbenusuri
    100 gr zahar
    1/2 lingurita sare
    200 ml lapte
    25 gr drojdie
    50 ml ulei
    esenta de rom
    coaja rasa de lamaie
    coaja rasa de portocala

  • pentru umplutura:

    250 gr branza proaspata de vaci
    150 gr zahar
    4 oua
    50 gr stafide
    esenta vanilie
    coaja rasa de lamaie
    coaja rasa de portocala

  • pentru uns:

    1 galbenus
    2 linguri lapte


    Mod de preparare:

    Frecam drodia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. adaugam 2 linguri de faina si cateva linguri de lapte caldut si facem o maia pe care o lasam la dospit.
    Punem faina cernuta intr-un vas, facem o adancitura in milocul ei si punem maiaua dospita.Adaugam galbenusurile frecate cu sarea, esenta de rom si coaja rasa de lamaie si portocala.Dizolvam zaharul in laptele cald si il adaugam in aluat.
    ncepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana ce aluatul incepe sa faca besicute apoi il lasam la dospit pana isi va dubla volumul. (poza 1)

    Ungem suprafata de lucru cu ulei , luam o bucata de aluat intindem cu mana o foaie rotunda. O punem intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. (poza 2)

    Restul de aluat il impartim in doua si modelam doua rulouri pe care le impletim.
    Asezam impletitura astfel obtinuta pe margini, peste foaia de aluat. O mai lasam la dospit circa 30 minute. (poza 3)

    Branza o amestecam cu ouale, zaharul, stafidele esenta si coaja rasa de lamaie si portocala. Turnam compozitia de branza in mijloc avand grija sa nu depaseasca ruloul de aluat de la exterior.
    In mod traditional deasupra compozitiei de branza se aseaza doua rulouri de aluat in forma de cruce. (poza 4)

    Dam la cuptor circa o ora. Lasam sa se raceasca complet si apoi taiem felii. (poza 5)


    Pasca traditionala
    de la CAIETUL CU RETETE


    Credit foto: www.caietulcuretete.com

  • Recomandari