Ragu alla bolognese

Ragu alla bolognese

Ragu alla bolognese este o mancare traditionala italieneasca la care maruntaiele de pui se adauga la carnea pentru tocatura. Apoi caracteristic este prezenta carnii grase de porc, care se foloseste la prepararea acestui ragu alla bolognese. De asemenea pentru ca ragu alla bolognese este o reteta de

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci100 g
  • morcov1 bucata
  • telina1 radacina
  • usturoi uscat1 catel
  • sare1 lingurita
  • piper0 dupa gust
  • smantana100 ml
  • bulion1 lingurita
  • carne de vita300 g
  • carne de porc100 g
  • carne de vitel100 g
  • apa1 cana
  • ficatei pasare2 bucati
Preparare

Se pune carnea tocata cu ceapa, morocvul, telina si usturoiul intr-un vas si se calesc, amestecand;

Se adauga apa si se lasa pe foc vasul pana cand aceasta s-a evaporat;

Se sareaza si pipereza, se adauga bulionul si suficienta apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la foc o ora;

Se adauga ciupercile si ficatul de pui si se mai lasa 15 minute. Inainte de servire se adauga smantana.

Tips

Se servesc langa orice fel de paste italienesti.

Recomandari