Tocanita de ardei copti si vinete

Tocanita de ardei copti si vinete

In perioadele de post, atentia noastra se indreapta catre legume. Fie ca folosesti legume proaspete sau congelate, aceasta tocanita este la fel de savuroasa. In plus este foarte sanatos sa mai renuntam din cand in cand la carne, nu?

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Ingrediente
  • pasta de gogosari2 linguri
  • ceapa alba4 bucati
  • morcov4 bucati
  • rosie3 bucati
  • vanata1 bucata
  • ulei de masline4 linguri
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • ardei capia1 kg
  • ienibahar1 dupa gust
  • patrunjel verde1 legatura
Preparare

Ardeii capia se spala, se coc pe plita iar apoi se curata de coaja si cotoare si se taie in cuburi mari. Rosiile se taie cubulete. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei. Dupa ce a prins o culoare aurie, se adauga si morcovii, taiati rondele si se lasa sa se caleasca la foc incet timp de cinci minute.

Vanata se spala, se curata de coaja si cotor si se taie in cuburi de aproximativ 1-2 cm. Se pudreaza cu sare si se lasa asa 10 minute. Peste legumele calite se adauga ardeiul capia pregatit dinainte, pasta de gogosari, o cescuta de apa se se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand mancarea e aproape gata, se adauga vanata si rosiile taiate cuburi. Se lasa pe foc inca 20 de minute, cand mancarea a mai scazut putin si legumele sunt fierte. Se adauga, dupa gust, sare, piper, ienibahar macinat si patrunjel proaspat tocat marunt.

Recomandari