Piept de pui Von Brukenthal

Piept de pui Von Brukenthal

Reteta face parte din proiectul In cautarea retetelor boieresti, pe meleaguri romanesti cu Transavia, initiat pentru a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata si obiceiurile unor familii nobiliare care au imbogatit patrimoniul tarii.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  paste  craciun  revelion  ziua femeii  onomastica  
Ingrediente
  • ananas1 conserva
  • broccolli100 g
  • ceapa alba1 bucata
  • morcov1 bucata
  • ou4 bucati
  • spanac50 g
  • telina1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • unt0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • susan100 g
  • faina50 g
  • piept pui500 g
  • rosie cherry6 bucati
Preparare


Ingredientele pe categorii
- 500 grame piept de pui dezosat feliat
- Jumatate de telina mica
- 1 morcov
- O legatura de rosii cherry
- 100 de grame de seminte de susan
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mica
- 2-3 oua
- 50 grame faina
- Cateva buchetele de broccoli
- O mana de spanac
- Ulei pentru prajit
- Putin unt
- Sare, piper dupa gust

Pentru sos:
- Ulei
- 1 ou
- Ananasul din jumatate de conserva
- Sare, piper dupa gust


Intr-o oala punem 1 litru de apa cu doua lingurite de sare la fiert. Curatam telina, morcovii, ceapa si ardeiul si le taiem julien, dupa care le punem la fiert impreuna cu buchetelele de broccoli pentru aproximativ zece minute. Apoi le sotam in putin unt, iar la final adaugam o mana de spanac si le condimentam cu sare si piper dupa gust.

Le mai lasam un minut si gata. intre timp pregatim sosul la rece. Facem o maioneza din galbenus de ou si ulei de floarea soarelui, in care, la final adaugam jumatate din ananasul din conserva, maruntit bine cu blenderul.

Intr-o tigaie punem ulei la incins. Fasiile de piept de pui le taiem doar bastonase, le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina, ou si susan, apoi le prajim in baie de ulei pana cand devin aurii si crocante. Apoi intr-o alta tigaie sotam rosiile cherry in putin ulei de masline, timp de doua minute. Asezam totul pe un platou mare, acoperim carnea cu sos de ananas din belsug si putem servi.

Recomandari