Mancare de dovlecei cu ardei verde

Mancare de dovlecei cu ardei verde

Dovleceii se gasesc pe tot parcursul anului dar luna iunie este cea mai buna pentru dovleceii romanesti crescuti in gradina. Prepara o reteta rapida, simpla si gustoasa cu dovlecei si legume de sezon.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • rosie3 bucati
  • marar1 legatura
  • usturoi uscat3 catei
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • smantana1 lingura
  • dovlecel2 bucati
  • boia iute1 dupa gust
  • ceapa rosie1 bucata
  • ardei verde1 bucata
Preparare

Se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul, si se calesc in putin ulei. Rosiile se decojesc, se taie cubulete si se adauga peste legumele calite in tigaie. Dovleceii se curata, se scobesc de seminte, se taie cubulete si se adauga si ei in tigaie. Dupa ce s-au calit putin, se toarna apa deasupra si se lasa sa fiarba acoperit pana cand mai scade apa si se inmoaie dovleceii. Cand e gata se condimenteaza, se adauga mararul tocat, smantana, si se stinge focul.

Recomandari