Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`

Reteta banateana de `Sos de rosii cu smantana`

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de Russenart Communications.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • miere1 lingurita
  • rosie8 bucati
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • busuioc0
  • sare0
  • piper0
  • smantana100 ml
  • pasta de tomate2 linguri
  • faina2 linguri
  • supa de zarzavat1 l
Preparare

Reteta "Sos de rosii cu smantana" a fost primita de la Casa Altringen din Banat si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.

MOD DE PREPARARE

Se toaca ceapa si se dinstuie in ulei Arpis dupa care se adauga faina alba Arpis.

Se toarna supa de legume (sau apa si cubul de concentrat).

Se curata si se toaca rosiile si se adauga in supa impreuna cu pasta de rosii.

Totul se fierbe sub capac 10-15 minute. Se adauga smantana (daca nu este post).

Se pune sare, piper, miere si busuioc proaspat.

Tips

Produsul se mai numeste si `Supa crema de rosii` si se prepara fara smantana, in perioadele de post.

Recomandari