Salata de orez cu legume fierte

Salata de orez cu legume fierte

Salata de orez se pregateste usor si este foarte sanatoasa. Se poate servi calda sau rece, in post sau intr-un regim normal dar, in orice varianta ati prefera, va sugeram sa o consumati cu sosul recomandat de noi.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • margarina clasica1 lingura
  • morcov2 bucati
  • mustar1 lingurita
  • porumb boabe1 ceasca
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • orez2 cesti
  • zeama de lamaie50 ml
  • ulei vegetal1 ceasca
  • ardei rosu1 bucata
Preparare

Se pun cinci cesti de apa intr-o cratita, pe foc. Cand da in clocot, se adauga orezul, morcovii rondele si porumbul, se lasa sa fiarba putin, apoi se adauga ardeiul taiat cubulete si piperul si se mai fierbe pana ce orezul este gata.
Separat se prepara un sos din lamaie, ulei si mustar, care se amesteca bine, pana la omogenizare.
Se ia orezul cu legume de pe foc, se rastoarna salata intr-un bol mare, iar deasupra se toarna sosul. Pentru un plus de gust se pot presara si cateva stafide.
Se serveste calda sau rece.

Recomandari