Castraveti napolitani

Daca nu stiati cat de deliciosi pot fi castravetii gatiti, incercati reteta de castraveti napolitani. Acesti castraveti napolitani sunt o mancare putin exotica, foarte gustoasa. Iar sosul deosebit da un plus de savoare acestor castraveti napolitani.
Ingrediente
- ceapa alba2 bucati
- unt150 g
- pesmet1 lingura
- smantana100 ml
- faina10 g
Preparare
Se curata castravetii, se taie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga;
Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos;
Se pune patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm;
Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez;
Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute;
Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat. Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins, in care se caleste usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si, in cele din urma, smantana.