Castraveti napolitani

Castraveti napolitani

Daca nu stiati cat de deliciosi pot fi castravetii gatiti, incercati reteta de castraveti napolitani. Acesti castraveti napolitani sunt o mancare putin exotica, foarte gustoasa. Iar sosul deosebit da un plus de savoare acestor castraveti napolitani.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • unt150 g
  • pesmet1 lingura
  • smantana100 ml
  • faina10 g
Preparare

Se curata castravetii, se taie in doua, se sareaza usor si se lasa putin sa se scurga;

Se pune untul sa se incinga intr-o cratita, se caleste in el ceapa tocata, apoi se adauga si orezul si se lasa sa devina sticlos;

Se pune patrunjelul tocat si castravetii taiati in bucati cam de 1 cm;

Separat, se curata rosiile de pielita, se taie marunt si se pun peste castraveti si orez;

Se potriveste mancarea de sare si de piper si se lasa sa fiarba usor in sucul de rosii, cateva minute;

Se incinge cuptorul si se pune mancarea la gratinat. Cand e gata, se serveste cu sosul de rosii preparat din untul incins, in care se caleste usor faina, apoi se adauga pulpa de rosii si, in cele din urma, smantana.

Recomandari