Prajitura cu branza, lamaie si stafide

Prajitura cu branza, lamaie si stafide

Va oferim o reteta usoara si savuroasa de prajitura cu branza, lamaie si stafide. Prajitura cu branza, lamaie si stafide este potrivita pentru un desert de duminica in familie. Aceasta prajitura cu branza, lamaie si stafide spumoasa si aromata este dietetica si pe placul tuturor.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii300 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • afine0 dupa gust
  • zahar275 g
  • ou5 bucati
  • unt50 g
  • zahar pudra1 lingura
  • menta0 dupa gust
  • praf de copt3 g
  • smantana150 ml
  • stafide75 g
  • branza de vaci450 g
  • zeama lamaie3 linguri
  • faina50 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
Preparare

Se preincalzeste cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajitura. Se unge cu ulei o forma pentru blat de tort si se tapeteaza cu hartie pergament;

Se freaca untul cu 50 gr zahar pana se obtine o spuma usoara, apoi se incorporeaza faina, un ou si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie;

Se amesteca bine si se pune compozitia in forma de copt. Se separa galbenusurile si albusurile celor 4 oua ramase;

Cu ajutorul robotului de bucatarie sau al mixerului se amesteca branza pana se obtine o crema fina, adaugand treptat galbenusurile si zaharul, apoi faina ramasa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se amesteca din nou, se incorporeaza smantana si stafidele, se amesteca din nou;

Se bat albusurile spuma tare apoi se incorporeaza, amestecand usor, in compozitia de branza pe care o veti turna apoi in forma de copt, peste aluat. Se bate usor forma de o suprafata plana pentru a scoate eventualele bule de aer si se baga la cuptor circa o ora;

Cand este gata, se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor 2-3 ore. Cand este complet rece, se scoate prajitura din forma in care s-a copt, se pudreaza cu zahar, se orneaza cu boabe de coacaze sau afine si cu frunze de menta si se serveste.

Tips

Daca observati ca prajitura se inchide prea repede la culoare, acoperiti-o cu o coala de hartie.

Recomandari