Placinta de branza fiarta in lapte

Placinta de branza fiarta in lapte

Reteta face parte din proiectul `Descopera traditiile culinare romanesti` derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte1 l
  • ou5 bucati
  • ulei de masline6 linguri
  • sare0 dupa gust
  • smantana3 linguri
  • branza de vaca1 kg
  • otet de vin1 lingura
  • apa1 pahar
  • faina500 g
  • foi placinta12 bucati
Preparare


Reteta `Placinta de branza fiarta in lapte` a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, Food Editor in Chief Revista Pap Tot.


Pentru foile de placinta

Ingrediente

- 500 g faina alba pentru paine sau faina pentru produse de patisserie si cozonac
- 1 pahar apa calduta
- 4 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 1 lingurita sare

Mod de preparare al foilor de placinta

Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pune uleiul, apa calduta, otetul si sarea. Se amesteca cu lingura, incorporand treptat din faina Arpis, dupa care se framanta aluatul cu mana.
Se acopera si se lasa, la loc cald, circa 15 minute.
Se imparte aluatul in mai multe bucati, care se intind in foi subtiri si se folosesc la pregatirea placintei.

Pentru placinta cu branza fiarta in lapte

Ingrediente

- 12 foi de placinta (proaspat pregatite sau congelate)
- 1 kg telemea de vaca
- 1 l lapte
- 5 oua
- 3 linguri smantana
- unt sau ulei pentru uns tava

Mod de preparare a placintei

Se rade branza intr-un lighenas si se adauga ouale si smantana. Se omogenizeaza bine. Se pot folosi mai multe resturi de branza.
Se unge tava cu unt sau cu ulei, se aseaza 4 foi de placinta si se adauga jumatate din branza. Se intinde bine. Se aseaza alte 4 foi si se intinde restul de branza. La final se pun alte 4 foi si se toarna litrul de lapte deasupra.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate la foc mic.
Se scoate tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie un sfert de ora. Se serveste calda. Se pune si putina smantana deasupra. Este buna si rece.

Secretele bucatarului

Daca branza este foarte sarata, se tine o ora in apa rece.
Se pot folosi foi de placinta congelate, cumparate.
Foile de placinta congelate se lasa la dezghetat in frigider.

Recomandari