Pasca "Ousor"

Pasca "Ousor"

O simpla reteta de pasca, insa cu un element ce o face deosebita, o jumatate de piersica din compot ce ii va da aspectul unui ou ochi. Indiferent cum vreti sa o numiti e foarte gustoasa, are multa umplutura si pe masa de Pasti va arata tare frumos!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
    Preparare

    Punem intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il turnam peste faina. Adaugam ouale batute usor si esenta. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit. Framantam pana la omogenizarea completa. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Sau pur si simplu faceti aluatul la masina de paine daca aveti una.

    Impartim aluatul in doua, intindem o foaie si decupam 6 cercuri. Asezam cercurile decupate in tava si le ungem cu galbenus de ou batut cu lapte. Aluatul ramas il impartim in 12 bucati din care vom modela 12 snururi. Le impletim doua cate doua si le asezam in jurul cercului de aluat formand un cosulet.

    Vezi reteta completa si ingredientele pe www.caietulcuretete.com

    Recomandari