Zacusa rapida si super-delicioasa!

Zacusa rapida si super-delicioasa!

Este momentul sa te pregatesti pentru iarna! Toamna isi intra deja in drepturi, iar camara ta abia asteapta sa fie umpluta. Zacusca nu trebuie sa lipseasca de pe mesele gospodinelor desavarsite, asa ca venim in ajutorul tau cu reteta rapida si super-delicioasa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba4 bucati
  • ulei de floarea-soarelui250 ml
  • vanata2 bucati
  • sare1 dupa gust
  • piper1 dupa gust
  • bulion250 ml
  • ardei gras5 bucati
  • dafin1 frunza
Preparare

Spala bine vinetele, coace-le pe gratar, curata-le de coaja, apoi lasa-le la scurs, pana cand se racesc. Toaca-le marunt, apoi da-le prin blender. Coace si ardeii, lasa-i se scurga si presara peste ei sare. Curata-i de pielite dupa ce s-au racit, apoi da-i prin blender.

Curata ceapa, spal-o bine, apoi da-o prin blender. Caleste-o si adauga peste ea vinetele, ardeii si bulionul. Condimenteaza cu sare si piper boabe dupa gust si adauga si foia de dafin. Lasa zacusca pe foc aproximativ 40 de minute, pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Incalzeste borcanele si toarna in ele zacusca fierbinte. Infasoara borcanele intr-o patura si lasa-le sa se raceasca peste noapte.


Recomandari