Volovan cu ciuperci si piept de pui

Astazi va prezentam un preparat special, este pe baza de foietaj, originar din Franta, in traducere libera insemnand `zbor-in-vant`. Foietajul poate fi umplut si cu branza sarata sau cu legume, in functie de gustul fiecarei persoane.
Recomandat pentru Evenimente
revelionIngrediente
- ciuperci300 g
- lapte150 ml
- ou1 bucata
- ulei de floarea-soarelui0
- unt600 g
- sare10 g
- piper0
- smantana150 g
- otet1 lingura
- faina650 g
- piept pui300 g
Preparare
Pentru aluatul foietaj
500 gr faina
500 gr unt
10 gr sare
o lingura otet
100 gr faina pentru impaturit
un ou pentru uns
Umplutura
300 gr ciuperci
300 gr piept de pui
100 gr unt
faina 50 gr
lapte 150 ml
smantana 150 gr
sare
piper
nucsoara(optional)
ulei
Foietaj
Se prepara o coca de consistenta potrivita, din ¾ din cantitatea de faina, apa, sare si otet.
Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de mana sau de planseta.
Se rotunjeste se cresteaza si se lasa sa in repaus acoperita.
Se preseaza untul intarit cu merdeneaua, pentru a elimina apa pe care o mai contine.
Se amesteca repede cu restul de faina dandu-i forma de pachet.
Se lasa la rece.
Se intinde coca in forma de romb lasand mijlocul mai gros.
Se aseaza untul la mijloc, se intinde fiecare capat atat cat sa acopere suprafata untului.
Se apasa cu merdeneaua si se intinde de la mijloc spre margine, intai in lungime, apoi in latime, obtinand un dreptunghi gros de 2-3cm.
Se tureaza(impatureste ) in patru, aducand marginile inspre interior.
Se da la rece pentru 30 de min.
Se intinde din nou in dreptunghi cu grosimea de 2-3 cm.
Se tureaza de data asta in trei.
Aceasta operatie se repeta de 3 ori.
Dupa ultima racire se intinde in foaie de ½ cm.
Se taie cu o forma rotunda in doua capacele.
Capacul pentru baza ramane intact, celalalt se taie cu o forma rotunda lasand o margine de 1 cm.
Se aseaza suprapuse intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu apa rece.
Se ung cu ou si se coc la foc iute.
Umplutura
Ciupercile curatate se taie lame si se calesc.
Pieptul de pui se taie bucatele mici si se soteaza si el.
Pieptul de pui si ciupercile se amesteca cu sosul alb pe care l-am preparat astfel:
Se caleste faina in unt si se stinge cu laptele adaugand putin cate putin si amestecand continuu sa nu faca cocoloase. La final se adauga smantana si se potriveste gustul cu sare, piper si nucsoara.
Se umple golul format de la volovan cu umplutura calda.
Se aseaza capacelul si se servesc fierbinti.
Volovan cu ciuperci si piept de pui, reteta oferita de bucatareselevesele.ro
Credit foto:bucatareselevesele.ro
Urmariti bucatareselevesele.ro si pe Facebook!

Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."