Frigarui de legume

Frigarui de legume

Pentru mai multa diversificare si pentru toate gusturile, va recomandam la petrecerile cu gratar frigarui de legume. Aceste frigarui de legume vor imbogati masa si o vor echilibra digestiv. Ca sa nu mai spunem ca aceste frigarui de legume sunt atat de delicioase incat amatorii pot face un gratar

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • anghinare3 bucati
  • lamaie1 bucata
  • patrunjel0 dupa gust
  • usturoi uscat1 catel
  • rozmarin0 dupa gust
  • otet balsamic1 lingurita
  • cimbru0 dupa gust
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • ardei gras1 bucata
  • dovlecel1 bucata
  • ulei de porumb100 ml
  • rosie cherry12 bucati
Preparare

Se rup frunzulitele de la firele de rozmarin, pana la varf. Se ascut betisoarele de rozmarin la un capat, cu un cutit, pentru a forma frigarui din ele;

Se spala legumele, se scot coditele de la anghinare, se curata de foile exterioare. Fiecare anghinare se taie in patru si se stropeste cu suc de lamaie;

Se taie dovlecelul felii grase, ardeiul se taie cuburi mari;

Se piseaza usturoiul si se adauga la uleiul aromat, se omogenizeaza cu verdeturile tocate marunt;

Pe tepusele de rozmarin se infig alternativ, bucati de anghinare, dovlecel, rosie, si ardei gras, se ung cu amestecul de ulei si verdeturi;

Se frig pe gratar cca 10 minute, inainte de servire se stropesc cu suc de lamaie.

Tips

Daca nu gasim rozmarin, putem folosi si frigarui de lemn obisnuite; Putem inlocui anghinarea cu vinete mici; Putem prepara un sos special pentru aceste frigarui de legume, din smantana, lamaie, sare si piper.

Recomandari