Tiramisu cu ananas

Deserturile pe baza de fructe sunt fine si racoroase. Pregateste acest tiramisu inedit cu ananas daca te-ai plictisit de varianta clasica a acestui desert binecunoscut. Reteta este simpla si rezultatul deosebit.
Ingrediente
- zahar80 g
- ananas400 g
- ou2 bucati
- zahar vanilat1 plic
- branza mascarpone250 g
- piscoturi250 g
Preparare
Scoateti din compot feliile de ananas, varsati siropul intr-un bol, iar feliile de ananas le taiati marunt.
Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, adaugati mascarpone cu miscari delicate (mascarpone trebuie sa fie rece), apoi incorporati ananasul taiat marunt si vanilia, iar la sfarsit albusurile batute spuma.
Treceti piscoturile savoiardi prin siropul de ananas (nu inmuiati prea mult fiindca se rup), puneti piscoturile inmuiate intr-un recipient destul de adanc intr-un strat, apoi acoperiti piscoturile cu un strat uniform de crema cu ananas si mascarpone, continuati iarasi cu un alt strat de biscuiti, completati cu un strat de crema care acopera uniform biscuitii.
Tineti prajitura 20 min in congelator sau 2-3 ore in frigider.
Pofta buna!
Tips
Taiati marunt 50 g ciocolata si presarati deasupra.