Mancare de orez cu prune uscate

Mancare de orez cu prune uscate

Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
dragobete  1 martie  ziua femeii  ziua copilului  ziua pacalelilor  post  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • prune uscate500 g
  • orz250 g
  • apa1 l
Preparare

Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa pana se caramelizeaza. Optional (daca nu e de post) se adauga si o lingura de unt. Se toarna deasupra o cana cu apa si apoi prunele. Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se pune si orezul, impreuna cu restul de apa si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se adauga cateva felii de lamaie si apoi se pune in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute.

Recomandari