Mille feuille cu capsune

Mille feuille cu capsune

Un desert frantuzesc care imbina finetea cremei de vanilie cu foietajul crocant. Mille feuille cu capsune este un desert innebunitor atat ca aspect cat si ca gust! Se prepara usor si daca il combini si cu fructe de sezon e senzational!

Specificfrancez
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  dragobete  onomastica  
Ingrediente
  • capsune600 g
  • ou1 bucata
  • zahar tos100 g
  • zahar pudra200 g
  • busuioc0
  • esenta de vanilie1 fiola
  • foietaj400 g
  • frisca lichida250 ml
  • coaja rasa de lamaie0
  • ciocolata alba70 g
  • lichior de vanilie30 ml
Preparare

- Se aseaza hartie de copt intr-o tava unsa cu putin unt topit sau cu spray de gatit si se incalzeste cuptorul la 160 C.

- Se lasa foietajul sa se dezghete apoi se ruleaza usor, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine mai lata cu un sfert decat era initial, apoi se taie marginile pentru a forma un dreptunghi si se imparte aluatul in 3 bucati egale.

- Se aseaza in tava pregatita una dintre bucatile de aluat, sau chiar doua bucati, daca este suficient loc in tava, se unge aluatul cu ou, apoi se presara un sfert din zaharul tos si se coace in jur de 20 de minute, pana cand aluatul devine auriu.

- Se procedeaza la fel si pentru celelalte doua foi ramase (sau una), iar dupa coacere se lasa foile coapte sa se raceasca complet timp de o ora.

- Se spala bine capsunele, se taie in sferturi si se lasa sa se scurga pe un servet de bucatarie.

- Frisca racita se amesteca cu zaharul pudra si semintele de vanilie sau fiola de esenta, se bate cu mixerul la viteza maxima pana se intareste.

- Se adaga capsunele, lichiorul, busuiocul tocat foarte fin si coaja de lamaie, ametecand foarte usor pentru a nu se zdrobi fructele.

- Se aseaza prima foaie de foietaj, cu partea unsa cu ou in sus, se acopera cu jumatate din cantitatea de crema si se netezeste cu un cutit cu lama lata, se aranjeaza deasupra cealalta foaie ca si prima, se preseaza usor cu palma pentru a elimina golurile de aer din crema, apoi se intinde restul de crema si se presara deasupra fulgii de ciocolata rasa, cu ultima foaie cu partea unsa peste crema, deasupra.

Tips

Se mai tine la rece 1 ora, dupa preparare.

Recomandari