Placinta cu mere si sos de rosii

Placinta cu mere si sos de rosii

Placinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi, fiind potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici, la onomastica sau in zilele de post. Sucul de rosii da un colorit aparte blatului de placinta, pastrand acelasi gust delicios.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar10 linguri
  • mar5 bucati
  • ulei de floarea-soarelui10 linguri
  • praf de copt1 plic
  • scortisoara1 lingurita
  • suc de rosii10 linguri
  • faina500 g
Preparare

Intr-un vas se pun 500 g faina si 10 linguri de zahar care se amesteca cu 10 linguri de ulei, 10 linguri suc de rosii si 1 plic de amoniac stins cu otet. Framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute.

Pregatirea compozitiei:
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata. Pofta buna!

Recomandari