Mancare de pere

Mancare de pere

De la bunicile noastre am invatat ca se poate prepara o mancare gustoasa din cele mai neasteptate ingrediente, iar rezultatul este de cel mai multe ori delicios, dar mai ales sanatos. Renunta la mancarurile tip fast-food si prepara retete din ingrediente culese chiar de tine din gradina bunicii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
halloween  ziua copilului  post  
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • para3 bucati
  • ulei de floarea-soarelui3 linguri
  • apa250 ml
  • faina2 linguri
Preparare

Perele se spala, se curata de coaja si de samburi, se taie bucati si se prajesc intr-o tigaie. Cand sunt prajite (trebuie sa devina aurii), se scot si se pun un pic la scurs intr-o strecuratoare. In tigaia in care s-au prajit fructele se arde zaharul pana se caramelizeaza, apoi se pune faina si se stinge cu apa. Peste sosul format se pun perele scurse si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute.

Recomandari