Retete de post

schedule4 saptamani   languageinternational   infoDiete disociate   shopping_cartLegume

Regimul cu preparate de post este cel care se bazeaza pe eliminarea completa a produselor de origine animala, precum carnea, pestele, ouale si produsele lactate.

Beneficiile acestui regim asupra organismului sunt nenumarate, incluzand supunerea organismului la un efort mai mic de digestie, detoxifierea organismului si diminuarea riscului aparitiei unor afectiuni, precum hipercolesterolemia, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si cancerul de colon.

Legumele si fructele din meniul zilnic al unei persoane care tine post contin o cantitate mare de antioxidanti, care sunt de un real folos in lupta cu cancerul, cu afectiunile cardio-vasculare sau imbatranirea precoce.

Retete Retete de post
Supa de naut cu legume
Supa de naut cu legume

Vrei o supa sanatoasa? Incearca aceasta supa de naut cu legume. Este hranitoare si plina de vitamine iar surpriza de la final va fi pesto-ul. Incearc-o si vei descoperi ca nu este o banala supa de legume!

Supa crema de morcovi cu ghimbir
Supa crema de morcovi cu ghimbir

Supa crema de morcovi picanta, aromata cu ghimbir si coaja de lamaie. Cu cat sunt mai dulci morcovii, cu atat mai buna va fi supa. Este delicioasa alaturi de crutoane si poate fi pregatita si de post. Partea buna este ca morcovii se gasesc tot anul.

Gogosi din cartofi
Gogosi din cartofi

O reteta rapida si gustoasa de gogosi din cartofi, perfecta pentru vegetarieni, pentru cei ce tin post, si nu numai. Gogosile din cartofi sunt delicioase si iti satisfac imediat pofta de dulce. Se recomanda a fi preparate cu cartofi vechi.

Placinta cu tofu si spanac
Placinta cu tofu si spanac

Cu siguranta ai mancat celebra combinatie greceasca de foietaj, branza feta si spanac. De ce sa renunti la aceasta placere culinara pe perioada postului? Daca tii post, te poti bucura de o placinta asemanatoare, cu tofu si spanac. Pofta buna!

Minipateuri cu ciuperci
Minipateuri cu ciuperci

In perioada postului, minipateurile cu ciuperci te salveaza din multe incurcaturi si sunt de departe cele mai apreciate! Cu mult mai bune decat cele cumparate! Incearca aceasta reteta propusa de caietulcuretete.com! Pofta buna!

Unt de gutui
Unt de gutui

Sunt convinsa ca nu iti lipseste din camara dulceata sau pelteaua de gutui, ori compotul preparat din aceste aromate fructe. Tocmai de aceea, te invitam acum sa pregatesti ceva inedit si absolut savuros: unt de gutui.

Supa de dovleac cu usturoi copt
Supa de dovleac cu usturoi copt

Adauga usturoi copt in supa clasica de dovleac si obtii un preparat savuros, hranitor si foarte sanatos. Pentru un aspect inedit, decoreaza supa cu o lingura de smantana si un praf de piper. Absolut delicios!

Rosii umplute cu orez si patrunjel
Rosii umplute cu orez si patrunjel

Daca iti doresti sa pregatesti un aperitiv sau o garnitura inedita, iti recomandam rosiile umplute cu orez si patrunjel. Extrem de simplu de pregatit, acest preparat este pe cat de sanatos, pe atat de aspectuos.

Salata de varza cu telina si alune
Salata de varza cu telina si alune

Legumele nu trebuie sa lipseasca din regimul nostru alimentar zilnic, iar cel mai simplu mod in care le putem savura sunt salatele. Iti recomandam o salata de varza cu telina si alune extrem de simplu de pregatit si plina de vitamine.

Sirop din must de struguri
Sirop din must de struguri

Daca vreti sa va bucurati de gustul mustului chiar si dupa ce sezonul acestuia a trecut, va invitam sa pregatiti un sirop din must pe care il puteti conserva si consuma chiar si peste cateva luni. Absolut delicios!

Mancare de orez cu prune uscate
Mancare de orez cu prune uscate

Orezul cu prune uscate este una dintre retetele traditionale preparate de bunicile noastre in zilele de post, insa poate fi consumata in orice alta zi din an. Partea buna este ca prunele uscate se gasesc in orice anotimp si sunt foarte gustoase, mai ales cele fara samburi, uscate fara fum.

Compot de dovleac
Compot de dovleac

Toamna aceasta trebuie sa incerci ceva inedit! Prepara pentru intreaga familie un compot de dovleac cu zahar vanilat si scortisoara si te vei bucura de aprecierea celor dragi. Il poti consuma imediat dupa ce il pregatesti sau il poti pastra pentru iarna.

Dulceata de smochine
Dulceata de smochine

Dulceata de smochine are o aroma deosebita si se poate incadra foarte usor in categoria delicateselor culinare. Daca n-ai incercat pana acum acest preparat, este momentul sa te apuci de treaba. Iti garantam ca nu vei regreta!

Dulceata de dovlecei
Dulceata de dovlecei

Este o dulceata inedita, pe care sigur nu o vei gasi in alta parte. Practic, savoarea dulcetii este data de lamaie si zaharul vanilat, iar gustul aminteste putin de ananas. Pentru a o prepara aveti nevoie de unul sau doi dovlecei batrani, cei tineri nu fac dulceata la fel de buna.

Gem de prune aromat
Gem de prune aromat

Toamna este anotimpul conservelor, iar gemul de prune nu trebuie sa-ti lipseasca din camara. Pentru un plus de savoare, iti recomandam sa adaugi in timpul prepararii gemului de prune cateva cuisoare, un baton de vanilie si putina scortisoara. Rezultatul va fi unul delicios!

Recomandari