Unt de gutui

Unt de gutui

Sunt convinsa ca nu iti lipseste din camara dulceata sau pelteaua de gutui, ori compotul preparat din aceste aromate fructe. Tocmai de aceea, te invitam acum sa pregatesti ceva inedit si absolut savuros: unt de gutui.

Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • apa250 ml
  • gutuie6 bucati
Preparare

Spala bine gutuile, curata-le de coaja si de samburi, taiele-le in bucatele si adauga-le impreuna cu zaharul intr-o oala incapatoare. Toarna peste ele apa si pune-le sa fiarba pana ce fructele incep sa se inmoaie (aproximativ 20 de minute).

Apoi, redu focul la minim si lasa bucatelele de gutui sa fiarba incet timp de aproximativ 90 de minute, amestecand frecvent atunci cand pasta incepe sa se ingroase si sa se prinda de oala.

La final, dupa ce pasta se mai raceste se trece de cateva ori printr-o sita fina pana ce se obtine consistenta dorita. Surplusul de pulpa care nu trece prin sita se arunca. Castronul in care am pus pasta se acopera si se introduce la frigider. Untul astfel obtinut se poate consuma in maximum o saptamana.

Recomandari