Ciorba de fasole verde cu bacon

Ciorba de fasole verde cu bacon

Gustoasa si aromata datorita baconului, aceasta ciorba traditionala se poate servi in zilele reci de toamna, alaturi de ardei iute.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • fasole pastai1 kg
  • morcov4 bucati
  • usturoi uscat4 catei
  • piper0 dupa gust
  • bacon400 g
  • ardei gras2 bucati
Preparare

Se curata de varfuri si se rupe in doua fasolea verde, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se poate folosi si fasole verde din conserva, fiarta.

Cand a fiert pe jumate, se adauga ceapa tocata fideluta, ardeiul tocat marunt si morcovii cubulete. Daca se foloseste fasole din conserva se pun toate legumele la fiert, in acelasi timp.

Baconul se taie in cubulete si se pune la prajit, in tigaia fara ulei, pana se rumeneste, apoi se aduga la ciorba de legume.

Se lasa 15 minute la foc mica poi se adauga usturoiul pisat, dafinul, bulionul si piperul si se mai da un clocot.

Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Tips

Se poate folosi si fasole galbena pastai, sau amestec de fasole verde cu galbena.

Recomandari