Rosii umplute cu orez si patrunjel

Rosii umplute cu orez si patrunjel

Daca iti doresti sa pregatesti un aperitiv sau o garnitura inedita, iti recomandam rosiile umplute cu orez si patrunjel. Extrem de simplu de pregatit, acest preparat este pe cat de sanatos, pe atat de aspectuos.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • patrunjel1 lingura
  • rosie8 bucati
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • orez1 ceasca
Preparare

Rosiile se spala bine sub jet de apa rece si se sterg bine de apa.

Apoi, le se taie capace in jurul coditei si li se scoate interriorul astfel incat sa ramana un perete gros de 1 cm.

Separat, se curata ceapa, se taie cat mai marunt si se caleste foarte putin in ulei incins. In tigaie se adauga apoi orezul, sarea, piperul si putina apa, se amesteca din cand in cand si se lasa amestecul sa fiarba inabusit. Spre final se adauga si interiorul rosiilor. Cand este gata, se amesteca si cu patrunjelul verde tocat marunt.

Se presara sare in interiorul rosiilor si se umplu cu amestecul pregatit in tigaie.

Recomandari