Supa crema de fasole boabe

Supa crema de fasole boabe

Nimic mai bun pentru zilele reci de iarna decat o supa crema de fasole boabe, hranitoare si revigoranta. Aceasta supa crema de fasole boabe este simpla dar plina de savoare. Supa crema de fasole boabe are un gust excelent, este spornica si usor de preparat.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
Preparare

Fasolea aleasa si spalata se fierbe intr-o oala cu apa, dupa ce da in
clocot, se scurge apa si se toarna alta apa fierbinte;

Se adauga un morcov taiat in patru, o ceapa mare si un patrunjel cu frunze. Se lasa sã fiarba la foc mic;

Se incearca daca a fiert luand un bob de fasole si strivindu-l intre degete. Se scoate zarzavatul si se trece prin sita fasolea si ceapa, cat sunt inca fierbinti;

Se subtiaza cat trebuie cu zeama in care au fiert. Se lasa sa mai dea cateva clocote, amestecand mereu, ca sã nu se prinda de fund. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga o bucatica de unt proaspat sau o lingura de ulei.

Tips

Se poate servi cu bucatele de paine prajita in unt si cu ardei iute. Citeste si apetisanta reteta de : Supa crema de urzici .

Recomandari