Retete de post

schedule4 saptamani   languageinternational   infoDiete disociate   shopping_cartLegume

Regimul cu preparate de post este cel care se bazeaza pe eliminarea completa a produselor de origine animala, precum carnea, pestele, ouale si produsele lactate.

Beneficiile acestui regim asupra organismului sunt nenumarate, incluzand supunerea organismului la un efort mai mic de digestie, detoxifierea organismului si diminuarea riscului aparitiei unor afectiuni, precum hipercolesterolemia, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si cancerul de colon.

Legumele si fructele din meniul zilnic al unei persoane care tine post contin o cantitate mare de antioxidanti, care sunt de un real folos in lupta cu cancerul, cu afectiunile cardio-vasculare sau imbatranirea precoce.

Retete Retete de post
Rosii umplute cu crema de peste
Rosii umplute cu crema de peste

Probabil ai mancat rosii umplute cu pasta de branza, dar ce ai zice daca ar fi umplute cu pasta de peste? Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste si nu numai! Se poate pune in pasta de peste si putin mustar iute.

Crap la cuptor cu orez
Crap la cuptor cu orez

Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste! Savoarea pestelui la cuptor este inegalabila. Un preparat usor si delicios pentru o zi de Florii. Serviti rece, este mult mai gustos!

Sandwich cu ton pe paine prajita
Sandwich cu ton pe paine prajita

Un sandwich potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste! Se poate prepara si fara maioneza de post si este la fel de gustos. Amestecul de ton cu sosul de pesto este savuros. Pofta buna!

Drob de spanac si ciuperci
Drob de spanac si ciuperci

Postul Pastelui e cea mai potrivita perioada sa gusti din deliciosul drob de spanac si ciuperci!

Placinta cu urzici si praz
Placinta cu urzici si praz

In Postul Pastelui va oferim o surpriza picanta sub forma de placinta cu urzici si praz. La aceasta placinta merge sa servesti un vin rosu de sezon. Este delicioasa atat calda cat si rece. Pofta buna!

Cartofi copti cu chilli si ceapa verde
Cartofi copti cu chilli si ceapa verde

Cartofii copti au un gust minunat daca ii asezonati cu putin chilli praf si rondele subtiri de ceapa verde, sporindu-le astfel savoarea. Se servesc fierbinti. Poti adauga si unt sau branza rasa, dupa cum doresti. In orice caz, cartofii copti vor face deliciul unei seri de iarna.

Pasta de linte rosie
Pasta de linte rosie

Simplu si usor de preparat, aceasta pasta de linte rosie poate fi folosita la fabricarea unor sandwichuri sau tartine savuroase. Pasta este si foarte sanatoasa si poate fi combinata cu diverse tipuri de mezeluri pentru crearea unor aperitive gustoase.

Morcovi cu chimen
Morcovi cu chimen

Un preparat culinar delicios care poate fi consumat fie simplu, in perioada postului, fie in combinatie cu un piept de pui la gratar.

Garnitura de naut cu spanac
Garnitura de naut cu spanac

O garnitura rapida si plina de vitamine, pentru cei care vor sa tina postul Craciunului.

Chiftele din varza si cartofi
Chiftele din varza si cartofi

Un alt fel de chiftele, de data aceasta din varza si cartofi, vor incanta cu siguranta degustatorii in perioada postului. Cine a spus ca postul este greu de urmat? Cu astfel de preparate veti descoperi gustul savuros al legumelor preparate in cele mai inedite moduri pentru a satisface orice gust.

Rasedar Rajma
Rasedar Rajma

Foarte gustoasa si usor de preparat, aceasta specialitate indiana va incanta toti iubitorii de fasole rosie.

Baingan Ka Bharta
Baingan Ka Bharta

Foarte gustoasa si usor de preparat, aceasta specialitate indiana va incanta toti musafirii.

Painici crocante cu rosii si usturoi
Painici crocante cu rosii si usturoi

O paine neobisnuita, dar foarte gustoasa, ce se prepara numai din ingrediente vegetariene.

Smootie vegetarian
Smootie vegetarian

Incepe-ti dimineata cu aceasta bautura revigoranta plina ochi de vitamine, minerale si calciu!

Pasta de spanac si acaju
Pasta de spanac si acaju

Aceasta reteta absolut delicioasa poate fi preparata in perioada postului si servita alaturi de specialitati cu susan. Pasta de spanac si acaju se serveste de regula pe biscuiti crocanti din susan. Un aperitiv delicios si sanatos.

Recomandari