Placinta cu urzici si praz

Placinta cu urzici si praz

In Postul Pastelui va oferim o surpriza picanta sub forma de placinta cu urzici si praz. La aceasta placinta merge sa servesti un vin rosu de sezon. Este delicioasa atat calda cat si rece. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • gris2 linguri
  • ulei de floarea-soarelui2 linguri
  • vin alb1 pahar
  • usturoi uscat3 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • praz500 g
  • urzici500 g
  • foietaj800 g
Preparare

Se oparesc urzicile in apa clocotita in care punem sare, se scot cu spumiera si se scurg.

Prazul se toaca feliute subtiri.

Intr-un castron, se amesteca urzicile, prazul, cepele tocate marunt, grisul, uleiul, vinul. Se amesteca bine, se adauga sare, piper, usturoiul pisat, dupa gust;

Se unge o tava cu margarina sau ulei si se pune una din foile de aluat;

Se toarna compozitia in tava si se uniformizeaza cu cutitul;

Se acopera compozitia cu restul de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptorul incins cca 30 minute.

Tips

La aceasta placinta merge un vin rosu de sezon.

Recomandari