Chiftele din varza si cartofi

Chiftele din varza si cartofi

Un alt fel de chiftele, de data aceasta din varza si cartofi, vor incanta cu siguranta degustatorii in perioada postului. Cine a spus ca postul este greu de urmat? Cu astfel de preparate veti descoperi gustul savuros al legumelor preparate in cele mai inedite moduri pentru a satisface orice gust.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • cartof2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • varza alba1 bucata
  • marar1 mana
  • usturoi uscat1 lingurita
  • sare0 dupa gust
  • piper1 praf
  • faina3 linguri
Preparare

Se toaca foarte marunt varza, apoi se freaca cu sare si se opareste in apa fiarta sau se lasa pana iese apa..


Se rad pe razatoarea mica cei doi cartofi, se amesteca bine cu varza si se stoarce amestecul de lichidul suplimentar.

Se amesteca intr-un castron cu usturoiul praf, faina, sare, piper si verdeturile.

Se formeaza chiftelute care se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc ulterior in ulei incins.

Dupa ce se scot din tigaie se pun pe un servet la scurs.

Tips

Serveste-le reci cu zacusca sau fierbinti, cu mamaliguta.

Recomandari