Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite sunt un desert italienesc plin de savoare. Aceste galuste de orez prajite sunt atat de bune incat trebuie sa faceti suficiente ca sa ajunga la toata lumea. Cu aceste galuste de orez prajite pufoase si delicioase toata lumea va fi multumita.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • zahar70 g
  • lamaie1 bucata
  • lapte750 ml
  • migdale50 g
  • ou2 bucati
  • portocala1 bucata
  • unt2 linguri
  • orez250 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul putin cate putin, ca la mamaliga pripita;

Se lasa la foc mic sa se umfle, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca;

Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine;

Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez;

Se incinge bine uleiul sau untul, se ia cate-o lingura de orez, se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos;

Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Recomandari