Crap la cuptor cu orez

Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste! Savoarea pestelui la cuptor este inegalabila. Un preparat usor si delicios pentru o zi de Florii. Serviti rece, este mult mai gustos!
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- ulei de masline4 linguri
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- orez1 ceasca
- crap1 kg
- otet de vin2 linguri
- ceapa rosie1 bucata
- faina1 lingura
Preparare
Se spala foarte bine pestele, apoi fie se taie in bucati potrivite, fie se dezoseaza si apoi se transeaza, dupa care se presara bine cu sare si se lasa intr-un vas adanc, 20 de minute.
Se prajeste bine in uleiul de masline ceapa rosie tocata marunt pana devine crocanta, apoi se adauga orezul spalat in 2 ape si se amesteca pana ce acesta devine auriu.
Se adauga apa cat sa acopere orezul complet si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana ce acesta fierbe de jumatate.
Se rastoarna orezul intr-o tava adanca, se pun bucatile de peste piperate deasupra, apoi sosul format din faina sau amidon, impreuna cu otetul de vin.
Se lasa la cuptor pana pestele este gata, stropindu-l din cand in cand cu sosul din tava sau adaugand apa suplimentar.
Tips
Serviti rece, este mult mai gustos!
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"despre fonduri europene nerambursabile"