Granita cu ciocolata si mascarpone
Un desert usor de preparat, ideal pentru zilele calduroase.
Ingrediente
- zahar150 g
- ciocolata cu lapte80 g
- lapte2 linguri
- whisky2 linguri
- piscoturi4 bucati
Preparare
Rupeti ciocolata in bucati mici si lasati-o sa se topeasca la microunde
Intr-un vas fierbeti 25 ml de apa si 100 g zahar
Luati de pe foc si incorporati ciocolata topita in acest sirop, amestecand cu o lingura din lemn.
Lasati sa se raceasca.
Varsati preparatul intr-o forma de plastic ca cea pentru cuburi de gheata numai ca fara compartimente, si lasati-l la congelator timp de 4 ore.
Scoateti de la congelator si radeti astfel incat sa obtineti niste ace de gheata.
Bateti crema mascarpone cu restul de zahar si cu laptele, pana ce veti obtine o crema usor spumoasa.
In momentul servirii puneti in 4 pahare inalte piscoturile imbibate in whisky, adaugati granita de ciocolata apoi crema mascarpone si decorati cu fulgi de ciocolata.
Tips
Puteti decora cu frunze de menta
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"