Granita cu ciocolata si mascarpone

Granita cu ciocolata si mascarpone

Un desert usor de preparat, ideal pentru zilele calduroase.

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar150 g
  • ciocolata cu lapte80 g
  • lapte2 linguri
  • whisky2 linguri
  • piscoturi4 bucati
Preparare

Rupeti ciocolata in bucati mici si lasati-o sa se topeasca la microunde

Intr-un vas fierbeti 25 ml de apa si 100 g zahar

Luati de pe foc si incorporati ciocolata topita in acest sirop, amestecand cu o lingura din lemn.

Lasati sa se raceasca.

Varsati preparatul intr-o forma de plastic – ca cea pentru cuburi de gheata numai ca fara compartimente, si lasati-l la congelator timp de 4 ore.

Scoateti de la congelator si radeti astfel incat sa obtineti niste ace de gheata.

Bateti crema mascarpone cu restul de zahar si cu laptele, pana ce veti obtine o crema usor spumoasa.

In momentul servirii puneti in 4 pahare inalte piscoturile imbibate in whisky, adaugati granita de ciocolata apoi crema mascarpone si decorati cu fulgi de ciocolata.

Tips

Puteti decora cu frunze de menta

Recomandari