Gem de prune aromat

Gem de prune aromat

Toamna este anotimpul conservelor, iar gemul de prune nu trebuie sa-ti lipseasca din camara. Pentru un plus de savoare, iti recomandam sa adaugi in timpul prepararii gemului de prune cateva cuisoare, un baton de vanilie si putina scortisoara. Rezultatul va fi unul delicios!

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • nuci50 g
  • pruna2 kg
  • vanilie1 baton
  • rom5 ml
  • scortisoara0 dupa gust
  • cuisoare0 dupa gust
Preparare

Prunele se spala bine sub jet de apa rece, se taie si jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi la fiert intr-o cratita incapatoare in care adaugam si zaharul, scortisoara, vanilia si cuisoarele.

Daca observam ca se riduca foarte multa spuma, avem grija sa o indepartam din cand in cand.

Dupa 30 de minute se mai lasa compozitia sa clocoteasca inca aproximativ 5 minute.

Dupa ce a dat in clocot, se ia cratita de pe foc, iar gemul se pune in borcane care mai apoi se inchid ermetic.

Borcanele trebuie acoperite cu prosoape sau servete de bucatarie si lasate asa pana ce continutul se raceste complet.

Recomandari