Supa crema de morcovi cu ghimbir
Supa crema de morcovi picanta, aromata cu ghimbir si coaja de lamaie. Cu cat sunt mai dulci morcovii, cu atat mai buna va fi supa. Este delicioasa alaturi de crutoane si poate fi pregatita si de post. Partea buna este ca morcovii se gasesc tot anul.
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian Retete de post Regim diabet Regim lactovegetarian Regim copii 1-3 ani Regim copii 4-7 ani Regim copii 7-12 aniIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- lamaie1 jumatate
- morcov500 g
- ulei de floarea-soarelui2 linguri
- usturoi uscat2
- sare1 dupa gust
- piper1 dupa gust
- ghimbir1 cm
- supa de zarzavat600 ml
Preparare
Morcovii se curata si se taie bucatele, se presara cu sare si se stropesc cu o lingurita de ulei. Se amesteca bine astfel incat uleiul si sarea sa-i patrunda pe toti.
Punem morcovii intr-o tava cu hartie de copt si ii coacem la 240 grade C pentru 15 minute. Ii amestecam si se mai coc 10 minute.
Separat se pune supa la fiert cu ghimbirul taiat felii si coaja de lamaie taiata fasii. Se fierbe 5 minute cu capac, apoi se stinge focul si se lasa sa stea putin.
In restul de ulei ramas se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Adaugam morcovii copti si supa strecurata. Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat dupa gust si se fierbe cu capac 5 minute pana ce morcovii se inmoaie.
Intreaga compozitie se pune in blender si se mixeaza pana se face pasta. Adaugam 1-2 linguri de zeama de lamaie si este gata de consumat.