Snitel de curcan milanez

Snitel de curcan milanez

Carnea de curcan este foarte intrebuintata in bucataria rapida, ca de exemplu sub forma unui apetisant snitel de curcan milanez. Carnea de curcan fiind saraca in grasimi acest snitel de curcan milanez este o mancare simpla si gustoasa. Sosul delicios care insoteste acest snitel de curcan milanez,

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
nunta  zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • anghinare200 g
  • ceapa alba1 bucata
  • rosie4 bucati
  • vin alb4 linguri
  • ulei de masline4 linguri
  • busuioc3 g
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • faina2 linguri
  • piept de curcan4 bucati
Preparare

Se amesteca pe o farfurir intinsa faina cu sarea si piperul, se dau prin faina bucatile de curcan, cat sa fie bine acoperite, apoi se scutura surplusul;

Se toarna 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se incing, se prajesc 2 snitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot si se tin la cald. Se mai pune o lingura de ulei si se prajesc celelalte 2 snitele, apoi se pun si ele la cald;

Se spala rosiile si se taie in bucati mici, se scurge anghinareasi se taie pe din doua, se curata ceapa si se toaca marunt. Se incinge din nou o lingura de ulei si se caleste in el ceapa, pana devine sticloasa, se adauga vinul si se lasa sa dea totul intr-un clocot, desprinzand prajeala de pe fundul tigaii;

Se pun in tigaie rosiile, anghinarea si busuiocul si se fierb cateva clocote. Cand sosul este gata, se toarna peste snitele si se esrvesc imediat.

Tips

Ca si in cazul carnii de pui exista pericolul de salmonella, deci carnea prajita trebuie sa fie intotdeauna bine patrunsa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

viata
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right