Snitel de curcan milanez

Carnea de curcan este foarte intrebuintata in bucataria rapida, ca de exemplu sub forma unui apetisant snitel de curcan milanez. Carnea de curcan fiind saraca in grasimi acest snitel de curcan milanez este o mancare simpla si gustoasa. Sosul delicios care insoteste acest snitel de curcan milanez,
Ingrediente
- anghinare200 g
- ceapa alba1 bucata
- rosie4 bucati
- vin alb4 linguri
- ulei de masline4 linguri
- busuioc3 g
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- faina2 linguri
- piept de curcan4 bucati
Preparare
Se amesteca pe o farfurir intinsa faina cu sarea si piperul, se dau prin faina bucatile de curcan, cat sa fie bine acoperite, apoi se scutura surplusul;
Se toarna 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se incing, se prajesc 2 snitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot si se tin la cald. Se mai pune o lingura de ulei si se prajesc celelalte 2 snitele, apoi se pun si ele la cald;
Se spala rosiile si se taie in bucati mici, se scurge anghinareasi se taie pe din doua, se curata ceapa si se toaca marunt. Se incinge din nou o lingura de ulei si se caleste in el ceapa, pana devine sticloasa, se adauga vinul si se lasa sa dea totul intr-un clocot, desprinzand prajeala de pe fundul tigaii;
Se pun in tigaie rosiile, anghinarea si busuiocul si se fierb cateva clocote. Cand sosul este gata, se toarna peste snitele si se esrvesc imediat.
Tips
Ca si in cazul carnii de pui exista pericolul de salmonella, deci carnea prajita trebuie sa fie intotdeauna bine patrunsa.