Retete nunta
Astazi iti prezentam `Piept de rata in sos de portocale`, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Va fi un adevarat deliciu pentru toti membrii familiei!
Bruschetele sunt unele dintre cele mai delicioase aperitive, si foarte usor de facut. Surprinde-ti invitatii cu bruschetti delicioase cu ciuperci - sunt adorate de toata lumea, atat de cei mici cat si de cei mari. Vei deveni instantaneu gazda perfecta, si fara prea mare efort.
Un cocktail clasic cu ingrediente naturale, ce poate fi preparat cu usurinta acasa. Aroma de busuioc si castravete alaturi de sucul de lamaie si vodka fac din acest cocktail o bautura racoroasa perfecta pentru serile de vara.
Prepara niste clatite inedite cu cirese si iti vei incanta absolut toti prietenii! Sunt delicioase si vor fi o ocazie tocmai buna de a manca ceva dulce si extrem de aromat in sezonul cireselor, atat de indragite in prepararea dulciurilor!
Combina vestitele tuburi de cannelloni cu branza ricotta delicioasa, amestecata cu piure de spanac si iaurt racoritor. Vei obtine un preparat de exceptie, perfect pentru o sarbatoare in doi sau pentru o masa intre prieteni!
Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.
Primavara este timpul s-o lasam mai usor cu alimentele grase si sa revnim la un regim normal. Ca sa ne recuperam vitalitatea necesara pentru ca viata noastra sa reintre in ritmul obisnit, va recomand o salata de legume, de origine algeriana. Pofta buna!
Aseaza aceasta terina pe masa de Craciun sau de Revelion langa celelalte preparate. Terina se face usor si iti la fel de repede iti vei incanta si musafirii. Pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore este bine sa o faci cu o zi inainte de a o servi.
Aceste piscoturi sunt delicioase, mananci din ele fara sa te saturi si pot insoti de minune un pahar de sampanie. Aceste piscoturi de sampanie sunt atat de usoare si pufoase, incat nu le poti refuza. Putem folosi piscoturi de sampanie la diverse ocazii festive pentru ca merg nemaipomenit cu sampanie
Ce zici ce un aperitiv special, usor de facut, cu somon proaspat si afumat, ierburi aromatice, capere, salota (ceapa mica) si zeama de lamaie. Se serveste cu felii de paine prajita, cu chipsuri tortilla sau pe frunze de andive.
Aceasta reteta iti va aminti cu siguranta de copilarie. Si pentru ca stim ca si tu esti nostalgica dupa gustul ciocolatei de casa preparate de bunica, iti prezentam o reteta de ciocolata de casa cu o textura si o aroma absolut divine. Poate fi preparata si cu nuca.
O reteta extrem de simpla, de inspiratie franceza, cu un gust divin si un aspect uimitor. Veti fi extrem de incantati de perlele caramelizate de pepene galben pe care le puteti servi vin alb demidulce. Savurati!
Un desert simplu si delicios, bomboanele racoritoare din banane iti vor satisface pofta de dulce la orice ora a zilei. Te vor racori in zilele de vara si nici macar nu va trebui sa iti faci giji pentru silueta!
E o reteta ideala pentru petreceri, si se poate face si in varianta de post, folosind salata de vinete fara maioneza. Mare atentie insa trebuiesc facute cu doar cateva ore inainte de petrecere si pastrate la rece fiindca sunt foarte usor alterabile.
Se apropie sezonul cald si nimic nu se compara cu o inghetata de fructe, delicioasa si savuroasa, pe care o poti prepara acasa. Iti trebuie putin timp la dispozitie si mult suflet daca doresti sa-i incanti pe cei dragi cu un desert special, dar racoritor.
Butterfish este un peste marin care se gaseste si la noi atat in restaurante cat si in comert. Acest peste contine cu 50% mai multe omega 3 decat somonul si are o aroma mai discreta fata de somon. Iti prezentam o reteta simpla cu butterfish file la cuptor.
Probabil ai mancat rosii umplute cu pasta de branza, dar ce ai zice daca ar fi umplute cu pasta de peste? Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste si nu numai! Se poate pune in pasta de peste si putin mustar iute.
Aromata carne de vita se combina excelent cu ardeiul gras si cu ceapa verde calita.
Un fel de paine gustos si aspectuos, painea cu curmale este o reteta inedita, italiana. Pentru mai multa savoare, dupa preferinta se poate pune si putin cascaval in aluat. O paine inedita si gustoasa. Pofta buna!
E sezonul vinetelor asa ca prepara o delicatesa gustoasa, vinete umplute cu ciuperci si cascaval afumat!
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"an inconatient, nimic nu ia sfarait, nimic nu trece, nimic nu se uita."