Retete nunta

Piept de rata in sos de portocale
Piept de rata in sos de portocale

Astazi iti prezentam `Piept de rata in sos de portocale`, o reteta traditionala frantuzeasca. Este o reteta delicioasa, preparata din piept de rata, stropit cu sos de portocale si miere. Va fi un adevarat deliciu pentru toti membrii familiei!

Bruschetti cu ciuperci
Bruschetti cu ciuperci

Bruschetele sunt unele dintre cele mai delicioase aperitive, si foarte usor de facut. Surprinde-ti invitatii cu bruschetti delicioase cu ciuperci - sunt adorate de toata lumea, atat de cei mici cat si de cei mari. Vei deveni instantaneu gazda perfecta, si fara prea mare efort.

Cocktail cu vodka, busuioc si castravete
Cocktail cu vodka, busuioc si castravete

Un cocktail clasic cu ingrediente naturale, ce poate fi preparat cu usurinta acasa. Aroma de busuioc si castravete alaturi de sucul de lamaie si vodka fac din acest cocktail o bautura racoroasa perfecta pentru serile de vara.

Clatite cu sos de cirese
Clatite cu sos de cirese

Prepara niste clatite inedite cu cirese si iti vei incanta absolut toti prietenii! Sunt delicioase si vor fi o ocazie tocmai buna de a manca ceva dulce si extrem de aromat in sezonul cireselor, atat de indragite in prepararea dulciurilor!

Cannelloni cu ricotta, iaurt si spanac
Cannelloni cu ricotta, iaurt si spanac

Combina vestitele tuburi de cannelloni cu branza ricotta delicioasa, amestecata cu piure de spanac si iaurt racoritor. Vei obtine un preparat de exceptie, perfect pentru o sarbatoare in doi sau pentru o masa intre prieteni!

Varza cu taitei de casa
Varza cu taitei de casa

Reteta face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti derulat de restaurantul `Bucatarasul cel dibaci`.

Salata algeriana
Salata algeriana

Primavara este timpul s-o lasam mai usor cu alimentele grase si sa revnim la un regim normal. Ca sa ne recuperam vitalitatea necesara pentru ca viata noastra sa reintre in ritmul obisnit, va recomand o salata de legume, de origine algeriana. Pofta buna!

Terina de somon afumat
Terina de somon afumat

Aseaza aceasta terina pe masa de Craciun sau de Revelion langa celelalte preparate. Terina se face usor si iti la fel de repede iti vei incanta si musafirii. Pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore este bine sa o faci cu o zi inainte de a o servi.

Piscoturi de sampanie
Piscoturi de sampanie

Aceste piscoturi sunt delicioase, mananci din ele fara sa te saturi si pot insoti de minune un pahar de sampanie. Aceste piscoturi de sampanie sunt atat de usoare si pufoase, incat nu le poti refuza. Putem folosi piscoturi de sampanie la diverse ocazii festive pentru ca merg nemaipomenit cu sampanie

Tartar de somon
Tartar de somon

Ce zici ce un aperitiv special, usor de facut, cu somon proaspat si afumat, ierburi aromatice, capere, salota (ceapa mica) si zeama de lamaie. Se serveste cu felii de paine prajita, cu chipsuri tortilla sau pe frunze de andive.

Ciocolata de casa cu alune de padure
Ciocolata de casa cu alune de padure

Aceasta reteta iti va aminti cu siguranta de copilarie. Si pentru ca stim ca si tu esti nostalgica dupa gustul ciocolatei de casa preparate de bunica, iti prezentam o reteta de ciocolata de casa cu o textura si o aroma absolut divine. Poate fi preparata si cu nuca.

Perle caramelizate de pepene galben
Perle caramelizate de pepene galben

O reteta extrem de simpla, de inspiratie franceza, cu un gust divin si un aspect uimitor. Veti fi extrem de incantati de perlele caramelizate de pepene galben pe care le puteti servi vin alb demidulce. Savurati!

Bomboane inghetate din banane
Bomboane inghetate din banane

Un desert simplu si delicios, bomboanele racoritoare din banane iti vor satisface pofta de dulce la orice ora a zilei. Te vor racori in zilele de vara si nici macar nu va trebui sa iti faci giji pentru silueta!

Rosii umplute cu salata de vinete
Rosii umplute cu salata de vinete

E o reteta ideala pentru petreceri, si se poate face si in varianta de post, folosind salata de vinete fara maioneza. Mare atentie insa trebuiesc facute cu doar cateva ore inainte de petrecere si pastrate la rece fiindca sunt foarte usor alterabile.

Inghetata de capsune cu iaurt
Inghetata de capsune cu iaurt

Se apropie sezonul cald si nimic nu se compara cu o inghetata de fructe, delicioasa si savuroasa, pe care o poti prepara acasa. Iti trebuie putin timp la dispozitie si mult suflet daca doresti sa-i incanti pe cei dragi cu un desert special, dar racoritor.

Butterfish file la cuptor
Butterfish file la cuptor

Butterfish este un peste marin care se gaseste si la noi atat in restaurante cat si in comert. Acest peste contine cu 50% mai multe omega 3 decat somonul si are o aroma mai discreta fata de somon. Iti prezentam o reteta simpla cu butterfish file la cuptor.

Rosii umplute cu crema de peste
Rosii umplute cu crema de peste

Probabil ai mancat rosii umplute cu pasta de branza, dar ce ai zice daca ar fi umplute cu pasta de peste? Un meniu potrivit pentru cele doua zile din Postul Pastelui in care este dezlegare la peste si nu numai! Se poate pune in pasta de peste si putin mustar iute.

Bors de vita cu ardei gras
Bors de vita cu ardei gras

Aromata carne de vita se combina excelent cu ardeiul gras si cu ceapa verde calita.

Paine cu curmale
Paine cu curmale

Un fel de paine gustos si aspectuos, painea cu curmale este o reteta inedita, italiana. Pentru mai multa savoare, dupa preferinta se poate pune si putin cascaval in aluat. O paine inedita si gustoasa. Pofta buna!

Vinete umplute cu ciuperci si cascaval
Vinete umplute cu ciuperci si cascaval

E sezonul vinetelor asa ca prepara o delicatesa gustoasa, vinete umplute cu ciuperci si cascaval afumat!

Recomandari